— B-pentue —

23.5.2020

Kuvakooste pentujen ulkoilupäivästä.

10.5.2020

Hyvää äitien päivää Utulle tovoittavat sekä A- ja B-pentue. 

Valko- ja sinivuokot kukkivat ja koivun lehdet ovat puhjenneet. Samoin ovat kuusi japsipentua kasvaneet ja kehittyneet kevään kanssa yhtä aikaa. Tänään pennut ovat iältään kolme viikkoa ja neljä päivää. Elämä ei ole vielä kovinkaan vauhdikasta. Leikit ovat vielä lyhyitä spurtteja, hieman painiotteluita siskojen kanssa ja pyllähdyksiä peffalle tai kyljelle. Suurin osa päivästä menee edelleen nukkumiseen ja leikit kestävät noin parisenkymmentä minuuttia ennen kuin uni tulee. Kehitysloikat ovat kuitenkin päivässäkin yllätävän suuria.

Kyllä nämä pennut ovat vain suloisia. Turkkikin on niin pehmyt ja paksuuntuu vauhdilla. Kuuden tumman nappisilmäparin katse sulattaa sydämen. Oikeasta kohdasta pennun rapsuttaminen saa takajalan villisti takomaan taikka käynnistämään mopoa. Suloista.

Alla otetut kuvat ovat tältä aurinkoiselta äitienpäivältä. Onnea kaikille äideille!

22.4.2020

Utun pentue on tänään viikon ikäinen. Kuusi tyttöä kasvavat vauhdikkaasti. Kaikki pennut ovat jo tuplanneet painonsa. Vaaleanpunaiset kirsut ovat tummuneet mustaksi ja valkoinen turkki tuuhentuu päivä päivältä. Pienten päivässä ei vielä paljon tapahdu. Matka maitobaariin on lyhyt ja hanat ovat täynnä maitoa useasti päivässä. Ruokailun jälkeen on jälleen aika ryömiä pentulaatikkoa ympäriinsä etsien parasta nukkumapaikkaa. Välillä kaikki nukkuvat erillään toisistaan ja toisinaan taas kaikki ovat löytäneet saman nurkan laatikosta ja kasa on valmis. Vasta syöneen pennun pyöreää masua on sitten ihana silittää.

18.4.2020

Utu synnytti kuusi potraa ja reipasta tyttöä 15.4.2020. Synnytys meni hyvi ja pennut alkoivat imemään heti. Syntymäpainot olivat 240 ja 301 gramman välillä. Kaikki tyttäret ovat kasvaneet hyvin ja päivässä painoa on kertynyt keskimäärin noin 30g lisää. Utu on huolehtinut jälkikasvustaan hienosti. Utu on päästänyt Sheltti-Ruskamme myös hoitamaan pienokaisia. 

Kaikilla pennuilla on jo uusi koti tiedossa.