— A-pentue —

Utun pentue syntyi aamuyöllä 5.6.2019 (synnytysuutisia). Pentuja syntyi kuusi, joista yksi uros ja viisi narttua. Syntymäpainot olivat 192 gramman - 262 gramman välillä. Synnytys sujui vauhdilla ja ensimmäiset neljä pentua syntyivät 45 minuutin sisällä, jonka jälkeen Utu piti puolentoista tunnin tauon ja jatkoi synnyttämmistä vielä kahden pennun verran.

Pennut ovat kasvaneet vauhdikkaasti, ja tästä voit lukea uutiset-osiosta.

Jatkossa A-pentueen kuulimiset päivitetään tänne A-pentueen omalle sivulle. 

17.7.2019

"Aaa, kesän lapsi kun oon. Aaa, villi luonteeni on. Aaa, kesän lapsi mä oon. Aaa, poissa huoleni on.", lauloi Katri Helena. Meidän kesän lapset ovat tänään kuusiviikkoisia pirpanoita. Vauhdista, uusista kokemuksista, reippaasta ja avoimesta luonteesta, kukkasista ja kesän vihreästä ruohikosta ovat nämä pienet valkohuiskut tehty. Näilta tyttäriltä ja pojalta ei vauhtia ja kerkeämistä puutu. Sanallinen kouluarvosana käyttäytymisestä näillä kaikilla taitaa olla tuhma, sen verran ennättävät olemaan aina varpaissamme kiinni tai nahistelemassa keskenään.

Tyttäret ja poika saivat sirutuksen ja eläinlääkäri suoritti pentutarkastuksen ja totesi kaikki pennut terveiksi ja hyvin kehittyneiksi. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kuvissa noin viisi ja puoliviikkoiset ihanuudet kennelnimineen. 

1.7.2019

Pennut ovat jo yli kolmen viikon ikäisiä vauhdikkaita valkohuiskun alkuja. Pentulaatikko ei ole rittänyt enää pitkään aikaan kokonsa puolesta näille vauhdikkaille ja energisille pienille japsin aluille. Pennut ovat saaneet käyttöönsä jo kokonaisen huoneen itselleen, jossa on hyvät tilat harjoitella neljällä tassulla kävelyä ja spurttien ottamista. Aina ei huoneenkaan koko riitä, vaan seinät tulevat yllättäen vastaan näille vauhtihirmuille. Koko ajan pennut ottavat enemmän ja enemmän toisiinsa kontaktia painin merkeissä. Pieni hännästä veto on aika yleinen jekku nukkuvalle veljelle tai siskolle.  Valveillaoloajat ovat vielä lyhyehköjä. Ruokailun ja vimmauksen jälkeen uni tulee ylättäen ja pienet nukahtavatkin helposti melkein seisovilta jaloiltaan. Pienet luonne-erotkin alkavat näkyä pennuissa. Toiset ovat rämäpäisempiä kuin toiset ja uteliaampia ympäristölle. Toiset miettivät ja tuumailevat ensin ja ryntäävät sitten vasta kohti uusia asioita.

Japaninpystykorva on kaunis koirarotu aikuisena mutta pennut ne vasta ovatkin suloisia karvapalloja. Pentujen tulevia omistajia varoitankin jo, että teitä tullaan usein pysäyttämään ulkoilutuslenkeillä ja kehutaan valkohuiskuanne kauniiksi lelukoiraksi tai jääkarhunpennuksi. Seuraavassa kuvasarjassa on söpöysvaroitus! Kuvasarjassa kaikista pennuista kuva syntymäjärjestyksessä noin kolmen viikon ikäisenä.